Hazai siker, amire büszkék lehetünk

Már egy jó ideje készülök rá, hogy beszámolok erről a jó hírről, de valahogy, csak most jutottam el idáig, viszont, úgy gondolom, hogy jobb későn, mint soha! Azért is fontos számomra ez a hazai siker, amire büszkék lehetünk, mert minden olyan dolognak nagyon örülök, amikor kis hazánkat, vagy annak termékeit méltatják.
Tavaly jó pár gasztroblogger, köztük én is, teszteltük a Tokaji boreceteket és ennek eredményeként, nagyon sok ínycsiklandó fogás készült a tokaji borokból és fűszerekből készült borecetek felhasználásával.
Ezekből a receptekből készült egy kiadvány is, amit a Tokaji Borecet Manufaktúra oldaláról le is lehet tölteni. A tárkonyos őzragulevesem is helyet kapott benne 🙂 Örülök, hogy megismertem ezeket a boreceteket, a mai napig is használom őket.
Legutóbb például a Floriol Gasztropárbaj alkalmával készítettem a Roston sült vadlazacfilé… mellé, tokaji kakukkfüves borecettel, házi majonézt, ami nagyon finomra sikeredett. Mivel, a párbajt a mi csapatunk nyerte, így ez a receptem felkerül a Floriol Omega 3&6 olaj címkéjére. Ilyen módon, egy kicsit én is hozzájárulok a Tokaji borecetek népszerűsítéséhez.
Szeretnék itt is gratulálni a Tokaji Borecet Manufaktúrának, ehhez a szép sikerhez!
Jöjjön tehát a lényeg:

Magyar prémium terméket méltattak Brüsszelben
A „Superior Taste Award 2012” hazai nyertese a Tokaji Muskotály Borecet
A brüsszeli székhelyű International Taste and Quality Institute (iTQi) idei megméretésén a több mint félezer díjazott sorában a Tokaji Borecet Manufaktúra Muskotály Borecete nyerte el a nemzetközi minősítő intézet „Superior Taste Award 2012”, avagy a „Legjobb ízért díj 2012” elismerését.
 
51b7f-muskotaly_feherhatter_dijjal
Tokaji Borecet Tokaji Muskotályból
A 13 európai kulináris intézettel együttműködő, Brüsszelben székelő iTQi minden évben megrendezi nemzetközi kóstoltatását, mely keretén belül Európa 60 legnevesebb, Michelin csillagos séfjéből és sommelier-jéből álló zsűri értékeli a pályázó élelmiszeripari termékeket. Idén több mint 1000 produktum érkezett a világ 80 különböző országából, hogy megmérettesse magát a „Superior Taste Award 2012”-n.
A kiváló szakmai zsűri úgynevezett vaktesztnek vetette alá a termékeket, mely során elsőként azt pontozta, hogy milyen benyomást tett rá a jelölt, majd vizsgálta a látványt, az illatot, az állagot és az ízvilágot. A procedúra eredményeképpen a pályázók 1-3 csillagos minősítést kaphattak, amennyiben a vakteszt során legalább 70%-os eredményt értek el. A szigorú követelményeknek idén 752 termék tudott megfelelni, közöttük a Tokaji Borecet Manufaktúra Muskotály Borecete.
hazai siker
„Fantasztikus érzés, hogy egy ilyen rangos szakmai zsűri méltatta termékünket és ezáltal eddigi tevékenységünket is. Nagy öröm számunkra, hogy alig két éves működés után máris olyan szakmabeliek között ismernek el bennünket, akik munkássága akár több generációs múltra is visszatekint. Idén egy csillagot kaptunk, de ez remek visszaigazolása annak, hogy bár van mit fejlődnünk, jó úton haladunk”- nyilatkozta Formanek Csenge ügyvezető.
Az idei díjak 2012. május 31-én kerültek átadásra a belga fővárosban, ahol ezúttal a Tokaji Borecet Manufaktúra képviselhette hazánkat a világ legjobbjai között.
(A díjról bővebb információt találsz a www.itqi.com weboldalon vagy a www.borecet.hu – n.)

Share and Enjoy !

Shares

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

[instagram-feed]
Shares