Marhahús falatkák és fűszeres camembert sajt sütve, gyömbéres kivi salátával

Hozzávalók 4 személyre:
1 doboz fűszeres camembert sajt (bármilyen lehet)
40 dkg darált marhahús
1 kis fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma
pici darált kömény
1 tojás
só, bors ízlés szerint
zsemlemorzsa
szezámmag
olaj a sütéshez
A salátához:
4 db kivi
1/2 fej (kis) jégsaláta
1 szál újhagyma
2 db hónapos retek
1/2 kígyóuborka
2 cm-es darab friss gyömbér
1/2 citrom leve
pici extra szűz olívaolaj
pici só, bors
Elkészítés:
A marhahúst ledarálom a füstölt szalonnával, a hagymával és a fokhagymával, hozzáadom a tojást, ízesítem a fűszerekkel sóval, borssal, pici darált köménnyel és jól összegyúrom. Miután összeállt, golyókat, vagy kisebb rudakat formázok és szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába forgatom. Forró olajban kisütöm, papírtörlőn leitatom a felesleges olajat.
A camembert sajtot felszeletelem, mindkét felüket zsemlemorzsába forgatom és száraz teflonserpenyőben mindkét oldalukat pirosra sütöm (tálalás előtt, hogy minél frissebb legyen). A sajt fordításánál ügyeljünk arra, hogy a lapáttal gyorsan forgassuk meg, hogy a forró sajt belülről ne folyjon ki.
A salátához a kiviket meghámozom, gerezdekre vágom, a belső keményebb fehér részt kivágom, össze tépkedem a jégsalátát. A retket, és az uborkát felkarikázom, az újhagymát oldalirányban, hogy szép hosszúkás szeletek legyenek, felvágom. A gyömbér darabot apróra vágom, vagy le is reszelhetjük és az összes hozzávalót óvatosan összekeverem egy tálban, enyhén sózom, borsozom, ráfacsarom a citrom levét és finoman meglocsolom olíva olajjal. Mikor tálalom még egyszer óvatosan összeforgatom.
Akinek ez nem elég tartalmas barna rizst is kínálhat hozzá.
Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin’