Nagyon szeretjük a spárgát, főleg a zöldet, kifejezetten szeretem húsokhoz párosítani, mint a marhahúshoz. Ez a marharagu spárgával recept is nagyon finom lett vele, a hús olyan vajpuha lett, hogy szinte elolvad az ember szájában, a spárga pedig frissességet adott a ragunak.
Atinak is nagyon ízlett a marharagu, pedig Ő nem arról híres, hogy csak úgy megeszi az ilyen és ehhez hasonló ételeket. De nagyon örültem mert kérte, hogy adjak neki is belőle, szeretné megkóstolni. A páromnak pedig méginkább ízlett, azt mondta, hogy ezt az ételt is vegyük fel az állandó receptek listájára.

60 dkg marhahús (lapocka vagy nyak)
6 dkg bacon, vagy füstölt szalonna
1/2 csokor zöld spárga
1 csokor újhagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db zöld paprika
2 db közepes paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál kacsazsír
teáskanál liszt
1 mokkáskanál majoránna
1 mokkáskanál őrölt kömény
frissen őrölt fekete bors
só
Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymát vékonyan felszeletem, az újhagymát centis darabokra vágom, a paprikát ujjnyi vastagra, a zöldpaprikának az erét is eltávolítom, hogy ne legyen nagyon erős, a paradicsomokat gerezdekre, a spárgát pedig 2 centis darabokra vágom.
A bacon szeleteket két ujjnyi szélesre szeletelem, kisütöm a zsíron, majd a vékony csíkokra vágott marhát, hagymát és fokhagymát is hozzáadom, és együtt pirítom. Sózom, borsozom, és meghintem majoránnával és köménnyel.

Miután a hús kissé megpirult, hozzáadom a lisztet, ezzel is pirítom pár percig, majd felöntöm egy kevés vízzel és fedő alatt puhára párolom.
Ilyenkor, ha a hús nem akar puhulni, cselhez folyamodom, beleteszem a kisebbik kuktába és fél óra alatt, puha, omlós lesz a hús.
Majd visszateszem a magasabb falú serpenyőbe és úgy folytatom a főzést.
Mikor a hús már kellően megpuhult, hozzáadom a többi zöldséget és pár perc alatt készre főzöm.
Szeretem, ha a zöldségek ressre, azaz roppanósra párolódnak, mert így még megőrzik vitamin tartalmukat és van mit harapni az ételben. Rizskörettel tálalom.