Parajos-csirkés penne

Ha valami nagyon egyszerűt, gyorsan finomat szeretnénk ebédre vagy vacsorára, ajánlom ezt a nagyszerű parajos-csirkés penne receptet.

Csirkemell filé helyett készíthetjük csirkecombból, azzal még finomabb. Penne tészta helyett pedig, használhatunk széles metélt vagy spagetti tésztát is. Ez a tejszínes, parajos-csirkés ragu a gyerek kedvence. Érdekes módon, a spenótot főzeléknek nem eszi, viszont az ilyen ételeket kifejezetten szereti. Szoktam neki készíteni levelestésztából apró falatokat, egy kevés paraj és túró keverékével megtöltve és kisütve, az is a kedvencei közé tartozik.

Parajos-csirkés penne
Parajos-csirkés penne

Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg csirkemell filé
50 dkg penne tészta
40 dkg paraj (spenót)
10 dkg bacon
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
10 dkg parmezán
2,5 dl tejszín
2 csipet szerecsendió
só, bors

Elkészítés:

Először is, a tésztának egy fazékban vizet forralunk, hogy míg a mártást elkészítjük, addig a tészta is készüljön.

A bacont felkockázzuk és megpirítjuk, kisütjük a zsírját, majd az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát megdinszteljük.

A csirkemell filét csíkokra vágva megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.

Mikor a hús megpirult, hozzáadjuk a parajt és megfonnyasztjuk, majd az egészet felöntjük a tejszínnel és beforraljuk és hozzáadjuk a szerecsendiót

A tésztát sós vízben kifőzzük fog keményre (al dente), miután lecsepegtettük, a mártással tálaljuk és az egészet megszórjuk reszelt parmezánnal.

 

Parajos-csirkés penne
Parajos-csirkés penne

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’

Share and Enjoy !

Shares

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

[instagram-feed]
Shares

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás