Ha valami nagyon egyszerűt, gyorsan finomat szeretnénk ebédre vagy vacsorára, ajánlom ezt a nagyszerű parajos-csirkés penne receptet.
Csirkemell filé helyett készíthetjük csirkecombból, azzal még finomabb. Penne tészta helyett pedig, használhatunk széles metélt vagy spagetti tésztát is. Ez a tejszínes, parajos-csirkés ragu a gyerek kedvence. Érdekes módon, a spenótot főzeléknek nem eszi, viszont az ilyen ételeket kifejezetten szereti. Szoktam neki készíteni levelestésztából apró falatokat, egy kevés paraj és túró keverékével megtöltve és kisütve, az is a kedvencei közé tartozik.

Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg csirkemell filé
50 dkg penne tészta
40 dkg paraj (spenót)
10 dkg bacon
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
10 dkg parmezán
2,5 dl tejszín
2 csipet szerecsendió
só, bors
Elkészítés:
Először is, a tésztának egy fazékban vizet forralunk, hogy míg a mártást elkészítjük, addig a tészta is készüljön.
A bacont felkockázzuk és megpirítjuk, kisütjük a zsírját, majd az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát megdinszteljük.
A csirkemell filét csíkokra vágva megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
Mikor a hús megpirult, hozzáadjuk a parajt és megfonnyasztjuk, majd az egészet felöntjük a tejszínnel és beforraljuk és hozzáadjuk a szerecsendiót
A tésztát sós vízben kifőzzük fog keményre (al dente), miután lecsepegtettük, a mártással tálaljuk és az egészet megszórjuk reszelt parmezánnal.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin’