Kitűnő, bárányhúsból készült fogások a Húsvéti asztalra – Húsvétkor, az ünnepi asztalra kerülő fogások alapanyagai közé tartozhat a bárányhús is. Nálunk, legalábbis a hagyományos ételek mellett, a házi, füstölt sonka, kolbász, főtt tojás, sárga túró, kalács és reszelt torma mellett, készül valamilyen bárányhúsos étel is.
Mivel, szeretek kísérletezgetni, ezért jó pár ételt készítettem már, ebből a finom húsféléből. Ezekből a receptekből gyűjtöttem össze egy csokorra valót, ízelítőül a Húsvéti asztalra.
A receptek a képekre kattintva elérhetőek.
Ez a bárány tekercs, mandulás lilakáposztával töltve is, az örökös kísérletezgetésem eredményeként jött létre. A páromnak nagyon tetszett, érdekesnek találta a párolt lilakáposztát a mandulával és ahogy az egészet beletöltöttem a bárány húsba.

Nyakunkon a Húsvét! Már csak egy hét és itt a locsolkodás ideje 🙂 Kisfiam már nagyon várja, (persze mindannyian nagyon várjuk). Ati, már most mondogatja a locsolóversét, hogy el ne felejtse és már tervezgeti velem, milyen színű és díszítésű tojásokat készítsünk, mert persze abból Ő nem maradhat ki! Én pedig, már ki is találtam, mit főzzek és süssek az ünnep alkalmával. Ezt a receptet: Báránycomb, parajos túróval töltve

Ezt az aszalt szilvával göngyölt báránycomb, vadrizzsel receptet a húsvéti menü egyik fogásaként is készíthetjük, de nem csak ünnepeken, hanem a hétköznapokon is, ha egy kicsit szeretnénk valami új, finomsággal meglepni a családot.
Akár ezt az aszalt szilvával göngyölt báránycombot, vadrizzsel fogást is elkészíthetjük az ünnepi asztalra. Nem okozunk vele csalódást a családnak.

Újra itt a medvehagyma szezon nemsokára pedig, itt a Húsvét is. Ennek jegyében, ötvözve a két dolgot készítettem ezt a báránytekercs medvehagymás juhtúróval töltve, tejes puliszkával ételt, ami az ünnepi asztal kitűnő fogása lehet.
A bárányhús nagyon ízletes és egészséges. A medvehagyma fokhagymás aromája pedig, nagyon jól illik a bárányhoz is és a juhtúróhoz is.

Mivel, húsvétra bevásároltunk báránycombból, így adott volt a pörkölt alapanyaga is. Így már csak a kettőt összepárosítottuk és kész is lett ez a fenséges együttes. A puha, omlós báránycomb kitűnő választás volt pörköltnek.

A sor végére pedig, egy isteni finom, Kapros-tejszínes bárányraguleves, nagyszemű babbal.
Ezt a finom kapros-tejszínes bárányragulevest készíthetjük akár az ünnepi menü részeként is, vagy más alkalomra. Nagyon kellemes az ízvilága. A hideg időben jólesik ez az ízekben gazdag forró leves, ami a testünket, lelkünket is átmelegíti. A levest a tejszín selymessé, a kapor pedig frissé teszi.
