Ez a habos-szilvás sütemény nagyon finom, egyszerűen elkészíthető recept. Nemcsak szilvával finom. Sárgabarackkal is érdemes elkészíteni, vagy bármilyen más gyümölccsel. Nagyon fontos, hogy a tésztát pihentessük, mert akkor lesz finom omlós.
Sokszor törekszem arra, hogy minél gyorsabban elkészíthető sütit süssek. Ilyenkor nagyon jól jönnek ezek a receptek, mert jut idő másra is, de mégis kedveskedhetek a családnak egy kis finomsággal.
10 dkg vaj
8 dkg cukor
1 db tojás
1/2 citrom leve és héja
1/2 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
1 evőkanál tejföl
1,2 kg szilva
10 dkg barna nádcukor
1 cs vaníliás cukor
fahéj ízlés szerint
2 evőkanál búzadara
5 db tojásfehérje
3 evőkanál porcukor
1 evőkanál citromlé
Elkészítés:
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk és legalább egy-két órát a hűtőben pihentetjük. A szilvát megmosva kimagozzuk.
A magozott szilvát elosztjuk rajta, megszórjuk a barna nádcukorral, a vaníliával, és fahéjjal.

A tetejére a tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral és a citromlével. Az egészet rásimítjuk a tészta tetejére.
Előmelegített sütőben, 190 fokon 25-30 percig sütjük míg a teteje aranyszínű nem lesz.
Miután megsült, vizes késsel szeleteljük.
Ez mesés sütemény!
Köszi, örülök, hogy tetszik!:-)