Azon törtem a fejem, milyen sütit készítsek, mivel szinte nem telik el nap, hogy ne kérdezné meg kis családom valamelyik tagja, hogy ma mi lesz a desszert? Nos, a desszert ma kókuszos-csokis kelt tekercs lett.
Igazából, miután megláttam a szekrényben a kókuszreszeléket, és mellette egy tábla csokit, már nem kellett sokáig gondolkodnom. Annyira tetszett nekik a múltkori karamellás-almás kelt csiga, hogy el is határoztam, hogy olyasmit készítek. Így sikerült ez a csokival meglocsolt, kókuszos kelt tekercs, muffin formában sütve.
Nagyon tetszett nekik, mondhatom, nem kellett kétszer kínálni őket 🙂

Hozzávalók a tésztához:
2 dl langyos tej, (házi)
5 dkg porcukor
35 dkg sima liszt
2 dkg friss élesztő
4 dkg vaj
a töltelékhez:
3 nagyobb evőkanál mascarpone krémsajt
3 evőkanál kókuszreszelék
3-4 evőkanál porcukor ízlés szerint
1 evőkanál rum
a tetejére:
5 dkg étcsokoládé
1 teáskanál napraforgó olaj
Elkészítés:
Egy 12 db-os muffin sütőformát ecset segítségével, vagy az ujjunkkal kiolajozunk, és kiszórunk kókuszreszelékkel.
A tésztához felfuttatjuk az élesztőt egy kevés cukros tejben, majd a többi hozzávalóval együtt, közepesen lágy tésztát gyúrunk.
Mikor a tészta összeállt, hozzádolgozzuk a langyos, olvasztott vajat és addig dagasztjuk géppel, vagy kézzel, amíg fényes, hólyagos tésztát kapunk.
Ekkor, enyhén meglisztezzük a tetejét és egy tiszta konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.

Míg a tészta pihen, addig elkészítjük a kókuszos krémtölteléket.
Egy tálba tesszük a mascarponét, hozzáadjuk a porcukrot és a kókuszreszeléket, majd hozzáadjuk a rumot és az egészet jó alaposan összekeverjük.
A tésztát miután megkelt, ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk és elosztjuk rajta a kókuszos krémet, majd feltekerjük, mint a bejglit.
12 részre vágjuk és a tekercseket behelyezzük egyenként a muffinformába.
Mielőtt betesszük sülni, hagyjuk körülbelül 15-20 percig kelni. 190 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25-30 perc alatt készre sütjük.
Miután a tekercsek megsültek, kivesszük és hagyjuk hűlni.
A csokoládét összetördeljük, mikróban, vagy gőz fölött megolvasztjuk és simára keverjük egy teáskanál napraforgó olajjal, majd a tekercsek tetejére csorgatjuk díszítésként.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin’