Ezekből az alapanyagokból sikerült megalkotnom ezt a rozmaringos csirke vagdaltat, diós bundában, tejszínes-mézes káposztával. Elkészítését tekintve, rendkívül egyszerű és ami még inkább javára válik az, hogy nagyon gyorsan elkészül és még finom is!
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg csirkemell filé
1 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
1 db zsemle
tej
só
bors
1 ág rozmaring
3 evőkanál darált dió
2 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítés:
Először is a zsemlét tejbe áztatjuk. Másodszor a csirkemell filét ledaráljuk a vöröshagymával és fokhagymával és a kinyomkodott zsemlével, majd ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, majd egy ágacska rozmaringról lecsipegetjük a leveleket és aprítva a darált húshoz adjuk.
Harmadszor pedig, hozzáadunk egy tojást, egy evőkanálnyi olívaolajat és jól összedolgozzuk. Vizes kézzel, evőkanálnyi golyókat formázunk és darált dió, zsemlemorzsa keverékében megforgatjuk, majd forró zsiradékban aranybarnára sütjük.

A mézes káposztához:
80 dkg fehér káposzta
1 db sárgarépa
2,5 dl tejszín
1 dl száraz fehérbor
2 evőkanál méz
2 dkg vaj (margarin)
0,5 dl olívaolaj
só
bors
Elkészítés:
Először a káposztát és egy szál sárgarépát vékonyra vágva, vaj (margarin) és olívaolaj keverékén megpároljuk.
Sózzuk és borsozzuk, majd hozzáadunk 2 evőkanál mézet és felöntjük a fehérborral és készre pároljuk, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt és összeforraljuk.
Miután a fasírt megsült, basmati rizzsel és a tejszínes-mézes káposztával tálaljuk, amit megszórunk egy kevés darált dióval.