Túrós lepény, kapros-zöldséges tonhalraguval

Ezt a túrós lepény, kapros-zöldséges tonhalraguval recpetet azoknak ajánlom, akik szeretik a hagyományos ízeket új köntösben tálalni.
Gyors, egyszerű és nagyon mutatós, még vendégvárónak is kitűnő fogás lehet.
A zsenge répa és kukorica üdítő ízeivel jól harmonizál a kapor és a tonhal. A lepény könnyű tésztája öleli át a selymesen tejszínes ragut.
Túrós lepény kapros-zöldséges tonhalraguval
Túrós lepény kapros-zöldséges tonhalraguval
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg félzsíros tehéntúró
15 dkg liszt (teljes őrlésű fehér tönköly)
2 db tojás
2 evőkanál tejföl
3-4 dl tej
1 teáskanál sütőpor
0,5 dl olívaolaj
ízlés szerint só, bors
A raguhoz:
160 gr tonhal (konzerv)
3 szál újhagyma
15 dkg bébi répa
10 dkg édes, morzsolt kukorica
2,5 dl főzőtejszín
1 dl jó minőségű, száraz fehérbor
0,5 dl olívaolaj
1 csomag kapor, ha nincs friss, 2 evőkanál fagyasztott
1 db lime, vagy citrom
ízlés szerint só, bors

Elkészítés:
A lepényhez, egy nagyobb tálba tesszük a túrót, a tojásokat, a tejfölt, az olajat, sót, borsot és az egészet egy gépi habverővel jól eldolgozzuk. Majd beletesszük a sütőporral elkevert lisztet és annyi tejet adunk hozzá, hogy tejföl sűrűségű masszát kapjunk. Félretesszük pihenni, míg a ragut elkészítjük.
A raguhoz egy magasabb falú serpenyőben olívaolajat hevítünk, rádobjuk a felaprított újhagymát, hozzáadjuk a bébi répát, ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk. Átforgatjuk, és mikor már eléggé felhevült, hozzáadjuk a bort, kiforraljuk az alkoholt, majd egy kevés vizet hozzáadva fedő alatt pároljuk pár percig. Mikor a répa roppanósra párolódott, hozzáadjuk a kukoricát és a lecsepegtetett tonhalat. Beletesszük a tejszínt és a felaprított kaprot, az egészet 2-3 perc alatt összeforraljuk.

A lepények – olajjal vékonyan kikent serpenyőben, mint a palacsintát – mindkét oldalát megsütjük. Tányérra téve, egyik felükre rászedjük a forró ragut, ráhajtjuk a másik felét és a tetejét megszórjuk aprított kaporral és egy-két gerezd lime-ot, vagy citromot kínálunk hozzá.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’

Share and Enjoy !

Shares

Ajánlott cikkek

7 hozzászólás

  1. Még ha meg is volt kötve a kezed, nem kell mentegetőznöd, guszta ételt készítettél. Ízre is finom lehetett.

  2. Nagyon ízgalmas kreáció:) Nekem nagyon ízlene, abban biztos vagyok. Én burgonyás lepényt szoktam így készíteni.

  3. Nagyon guszta, és remekül megoldottad a feladatot. Szeretem én is az ételeket új feldolgozásban elkészíteni, és ezért nagyon tetszik ez a recept. Kifogom próbálni.:)

  4. Hobbychef, köszi a kedvességed, mivel sokan készítettek simán tészta körettel tonhalas mártást és tészta felfújtat, ezért akartam valamilyen teljesen más megoldást:) Ízre tényleg nagyon jól sikerült. Trollanyu, neked is köszönöm, örülök, hogy tetszik:)Gizi, az a helyzet, hogy nagyon szeretem az ilyen feladatokat, mert jól megmozgatja az agyamat és a kreativitásomat fejleszti:)Köszönöm a hozzászólásokat, igazán jól esik:)

  5. Drága Veruss!Elnézést a hosszas késlekedésért, de most már végre örömmel jelezhetem, hogy fent van a filmed a honlapunkon!Szeretettel és üdvözlettel,Balogh-Ficsor Szilvi

  6. Szia!Segíts nekem kérlek.Miért szakad el a tésztám?Mindent úgy csináltam ahogy leírtad,és mégis sütéskor össze vissza szakad.Darabokban szedtem ki az edényből.Pedig nagyon finom az íze.Köszönöm előre is a segítséget.

  7. Kedves Noémi! Ha szakad, tegyél még hozzá egy kevés burgonyakeményítőt, vagy lisztet az összefogja. Érdemes egy picit pihentetni sütés előtt. A serpenyőbe is kevés olaj mehet, kicsit vastagabbra csináld mint a palacsintát. Remélem, sikerül így! Majd írj, hogy milyen lett!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

[instagram-feed]
Shares