Zöldfűszeres túrókrém, kőrözött, tojáskrém paprikában tálalva

Reggelire vagy vacsorára, de akár vendégváráshoz is tökéletesek lehetnek, ezek a zöldfűszeres túrókrémmel, kőrözöttel és tojáskrémmel töltött paprikák. Nagyon egyszerű az elkészítésük és finomak a friss zöldségekkel, zöld fűszernövényekkel.

Ha nincs ötletünk milyen reggelit készítsünk, íme ez egy nagyszerű választás. Így mindenki kedvére válogathat, hogy mit szeretne kenni a pirítósára. A túrókrémet bármilyen ízesítésben elkészíthetjük, tényleg csak a fantáziánk és az otthoni fűszerkészletünk szabhat határt. Sokszor nálunk is fejtörést okoz, hogy ahányan vagyunk mindenki mást szeretne enni, ilyenkor is jól jöhet egy ilyen megoldás.

Zöldfűszeres túrókrém, kőrözött, tojáskrém paprikában tálalva
Zöldfűszeres túrókrém, kőrözött, tojáskrém paprikában tálalva
Hozzávalók:
2-3 db szép paprika, kaliforniai vagy TV paprika
25 dkg túró (két részre osztva)
2 evőkanál tejföl
friss snidling
kis csokor friss petrezselyem
friss bazsalikom
3 db tojás
5 dkg vaj
1 gerezd fokhagyma
teáskanál mustár
1 teáskanál majonéz

fehér bors
pirospaprika
őrölt kömény

Elkészítés:

A zöldfűszeres túrókrémhez a túró egyik felét villával összetöröm,  beleteszem a hozzávalókat, egy kanál tejfölt, apróra vágott, egy-egy szelet paprikát,(pirosat, sárgát), aprított zöld fűszernövényeket, ízlés szerint sót, fehér borsot, jól összedolgozom és beletöltöm egy félbe vágott kicsumázott paprikába.

A körözöttet ugyan így, készíthetjük, a megmaradt túrót szintén egy kanál tejföllel, pici pirospaprikával, egy gerezd reszelt fokhagymával, jó sok aprított snidlinggel, sóval, borssal, őrölt köménnyel ízesítve összekeverem és úgy mint az előzőt egy-egy fél paprikába töltöm.

Zöldfűszeres túrókrém, kőrözött, tojáskrém paprikában tálalva
Zöldfűszeres túrókrém paprikában tálalva

A tojáskrémhez a főtt tojásokat megpucolom, beleteszem az aprítóba, hozzáadom a vajat, a mustárt, majonézt, sok aprított snidlinget, ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal és ezt is beletöltöm egy fél paprikába.

Egy nagy tálra helyezem az összes megtöltött paprikát, díszítem aprított zöld fűszerekkel. Barna kenyeret, pirítóst kínálok hozzá.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’

Share and Enjoy !

Shares

Ajánlott cikkek

2 hozzászólás

  1. Ezt mi is szeretnénk! A kőrözöttbe tennék azért egy kis darált köménymagot, úgy teljes az íze.

  2. Vicuska, köszi, hogy felhívtad rá a figyelmemet, szerintem csak a felsorolásból maradt ki, a túróból nem:) mindjárt pótolom is:)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

[instagram-feed]
Shares