Ez a sárgarépás sajtkrémmel töltött csirkemell a Sárgarépás sajtkrém recept tovább gondolása. Ebben a receptben a megszokottól eltérő ízvilágot kóstolhatunk. Így téve változatosabbá a család étkezését.
A füstölt tarja és a sárgarépás sajtkrém ízei nagyon jól megtöltik a rántott csirkemellet ízzel és emellett pedig nagyon szaftos lesz a végeredmény. Sokan nem szeretik a csirkemellet, mert elég száraz húsféle, de ezzel a töltelékkel ezt kitudjuk küszöbölni.
Általában, próbálok minél változatosabban főzni, hogy ne unjunk rá ételekre és színesebb legyen az étkezésünk. Ilyenkor, jó szolgálatot tesznek ezek a különlegesebb fogások, mert ezek egy kicsit kizökkentenek minket a hétköznapi ételek egyhangúságából.
A másik fontos érv ezek mellett a kísérletezések mellet, hogy a fiam is, egyre több ízkombinációval és textúrával tud megismerkedni, így az ízlése is egyre kifinomultabbá tud válni.
Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet csirkemell filé
4 szelet füstölt tarja
A sajtkrémhez:
1 doboz natúr krémsajt
10 dkg sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
friss petrezselyem
friss snidling
só
fehér bors
A panírozáshoz:
liszt
2 db tojás
zsemlemorzsa
zsír, vagy olaj a sütéshez
Elkészítés:
A sajtkrémet a recept alapján elkészítjük, a reszelt sárgarépával és a fűszerekkel. Ehhez a megtisztított sárgarépát kisebb lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a krémsajthoz az apróra vágott snidlinggel és petrezselyemmel együtt. Majd belereszeljük a fokhagymát és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A csirkemellet szeleteket klopfoljuk ki egy kissé. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd mindegyik szeletre ráhelyezünk egy-egy vékony tarja szeletet. Erre ráhalmozunk egy adag sárgarépás, fűszeres sajtkrémet, majd félbehajtjuk és bepanírozzuk.
Nem túl forró zsiradékban aranybarnára sütjük. Sütéskor figyeljünk arra, hogy ne legyen túl forró a zsiradék, mert kívülről hirtelen megéshet, belül viszont nyers marad a hús. Ezért sütés közben tegyünk rá fedőt, hogy belül is átsüljön a csirkemell. Miután megsűltek, tegyük őket háztartási törlőre, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk róluk.
Tálaljuk rizskörettel, friss salátával.
Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin’