Habos almás sütemény

aEz a habos almás sütemény recept a HammBekaplak! pályázat 3. receptje.
Habos almás sütemény
Habos almás sütemény

 

Hozzávalók a tésztához 8 személyre:
20 dkg átszitált finomliszt
10 dkg puha vaj
2 dkg élesztő
2 evőkanál langyos tej
1 tojássárgája
csipetnyi só
A töltelékhez:
1,5 kg alma
5 dkg vaj
10 dkg barna cukor
5 dkg mazsola (elhagyható)
csipetnyi őrölt fahéj
sárgabarack íz
a tetejére:
5 tojásfehérje
5 kiskanál cukor
1/2 citrom leve
Elkészítési idő: 30-60 perc  (könnyű)
Habos almás sütemény
Habos almás sütemény
Elkészítés:

Először az élesztőt langyos, cukros tejben megfuttatom, hozzáadom a liszthez, beleteszem a tojássárgáját, a vajat, csipet sót.

Azután a tésztát összegyúrom, majd kibélelem vele a sütőformát és elősütöm gázsütőben 190 fokon, 20 percig amíg halvány aranyszínű lesz.

A félig megsült tésztát kissé hűlni hagyom, majd megkenem barackízzel.

Az almát megtisztítom és vékony szeletekre vágom és vajon, cukorral megpárolom, majd lehúzom a tűzről és hozzáadom a fahéjat. Rásimítom az elősütött tésztára.
A tetejére a tojásfehérjéket cukorral és a fél citrom levével kemény habbá verem. Ráhalmozom az alma tetejére, majd beteszem a sütőbe és alacsony hőfokon (160 fok) addig sütöm, míg szépen megpirul. Hidegen vizes késsel szeletelem, akkor nem törik a hab.

Amiben sütöttem: Pitesütő almás dekorral
Tálalás: Almás desszert tányér

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’

Share and Enjoy !

Shares

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

[instagram-feed]
Shares