Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött, rántott paprika

Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött, rántott paprika – Kóstoltatok már rántott paprikát?  Ha nem, akkor itt az ideje, hogy kipróbáljátok, ezt a receptet, nagyon finom, azt garantálom 🙂

Bevallom őszintén, hogy magát a rántott paprikát először, egy nagyon kedves kollagénőmtől ismertem meg, az Ő apukája készítette gyakran ezt a finomágot. A sajttal töltött verzió ötletét pedig, annak idején az egyik gyorsétterem lánc menü kínálatában kóstoltam, igaz az a töltött jalapeno paprika volt, de már akkor beleszerettem.

Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött, rántott paprika
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött, rántott paprika

Hozzávalók:
Személyenként, egy-egy szép vastag húsú paprika
30 dkg krémsajt
friss snidling
kevés friss bazsalikom
friss petrezselyem
2 tojás
liszt
zsemlemorzsa
szezámmag
só, bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:

A paprikákat megmosom, megtörlöm, hosszában ketté vágom, eltávolítom a csumát és a magokat. Belsejüket meghintem sóval, borssal. A krémsajtot összekeverem az apróra vágott zöld fűszerekkel, sózom, borsozom és egyenletesen belekenem a paprikák belső felébe. A tojásokat felverem, sóval borssal ízesítem, majd annyi lisztet keverek hozzá, hogy valamivel sűrűbb legyen mint a palacsinta tészta. A paprikákat belemártom a liszttel elkevert tojásos masszába, majd szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába fogatom, mindezt villa segítségével. Majd nem túl forró olajban először a paprikák alját, majd a krémsajtos felüket is, oldalanként 4-5 percig szép aranyszínűre sütöm.

Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött, rántott paprika
Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött, rántott paprika

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’

Share and Enjoy !

Shares

Ajánlott cikkek

1 hozzászólás

  1. Ilyen lehetőségről még nem is hallottam, hol szerzed ezeket az eredeti ötleteket? El tudom képzelni, milyen finom lehet!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

[instagram-feed]
Shares