Hozzávalók 4 személyre:
2 db csirkemell filé
10 dkg füstölt szalonna
50 dkg paprika
25 dkg paradicsom
4 fej hagyma
1 dl tej
1,5 dl tejföl
1 csapott evőkanál liszt
liszt (a csirkéhez)
só
bors
pirospaprika
őrölt kömény
cukor
A csirkemelleket szeletekre vágjuk, meghintjük sóval, borssal, reszelt fokhagymával megkenjük és picit állni hagyjuk.
Közben a szalonnát szeletekre vágva zsírjára pirítjuk, kivesszük és félretesszük. A hagymákat félbe vágjuk, majd felszeleteljük, rádobjuk a szalonna zsírjára, mikor üvegesre párolódott rátesszük a pirospaprikát, átforgatjuk egy percig, majd hozzáadjuk az ujjnyi vastagra vágott paprikát. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük egy pici köménnyel, és dobunk bele egy csipet cukrot.
Jól összeforgatjuk és mikor a paprika levet ereszt, beletesszük a hámozott darabolt paradicsomot.
Mikor félpuhára főtt a paprika, felöntjük a tejjel, a tejfölt elkeverjük a csapott evőkanál liszttel, majd a forró lecsó levéből teszünk hozzá egy merőkanállal és jól elkeverjük. Így öntjük bele a lecsóba, mert így nem csomósodik össze a tejföl az ételben. Az egészet jól összeforraljuk.
A csirkemell szeletek mindkét oldalát lisztbe forgatjuk és forró serpenyőben pici vaj és olaj keverékén szép pirosra sütjük. Mikor a hús megsült, tálaljuk a tejfölös lecsóval, a sült szalonnával és rizs körettel.
Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin’