Almás sajtleves, kakukkfüves-almás párnával

Ha hűvösebb őszi estén, egy gyorsan elkészíthető finom levesre vágyunk, akkor ez az almás sajtleves, kakukkfüves-almás párnával kitűnő választás lehet. Érdemes kipróbálni, már csak azért is, mert az alma és a kakukkfű annyira jól passzolnak egymáshoz, a kétféle sajt pedig felteszi az i-re a pontot.
Almás sajtleves, kakukkfüves-almás párnával
Almás sajtleves, kakukkfüves-almás párnával

Hozzávalók 2 személyre:

10 dkg Gouda sajt
5 dkg füstölt, Karaván sajt
1/2 db alma
1 kis fej vöröshagyma
0,5 dl száraz fehérbor
2 dl tejszín
4 dl húsleves alaplé
1 evőkanál fehér tönkölyliszt
2 dkg vaj
1/2 evőkanál olívaolaj

frissen őrölt fehérbors

A kakukkfüves-almás háromszögekhez:
1/2 csomag leveles tészta
1/2 alma
mokkáskanál friss, aprított kakukkfű
1 db tojássárgája
1 evőkanál tejföl

 

Elkészítés: 

A leveshez egy edényben felmelegítjük a vajat, hozzáadunk egy pici olívaolajat, az apróra vágott hagymát kissé megpirítjuk benne, majd rászórjuk a lisztet és együtt pirítjuk kissé, de csak világosra, majd felöntjük a húsleves alaplével. Megsózzuk, megszórjuk borssal, majd hozzáadjuk a hámozott, apró kockára vágott almát és az előzőleg lereszelt sajtot. Gyakori kevergetés mellett főzzük pár percig, hogy a sajt teljesen elolvadjon, majd hozzákeverjük a bort és a főzőtejszínt majd készre főzzük az egészet. Miután elkészült, botmixerrel egyneművé mixeljük.

Az almás párnákhoz az alma másik felét vékonyan felszeleteljük, kissé összeaprítjuk. A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk. Megkenjük vékonyan tejföllel, ráhelyezzük az alma szeletkéket és mindegyiket meghintjük egy-egy pici csipet kakukkfűvel és egy pici sóval. Sarkukat átlósan félbehajtjuk, hogy háromszögeket kapjunk, majd a széleit összenyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a tetejüket lekenjük tojássárgájával. Előmelegített sütőben, 200 fokon 15-20 perc alatt, szép, aranybarnára sütjük. Miután megsültek, a sajtleves mellé kínáljuk.

 

Share and Enjoy !

Shares

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

[instagram-feed]
Shares