Chilis-bazsalikomos csirkecomb spagettivel

Sokszor úgy vagyunk az ételekkel, hogy szeretjük a megszokott, ismert ízeket, de azért néha egyszer-egyszer érdemes megpróbálni más ízben is, ugyanazokat az alapanyagokat. Pont mint ennél a chilis- bazsalikomos csirkecombnál.

Ehhez pedig nem kell más, mint, hogy legyünk elég bátrak kipróbálni másféle fűszerezéseket. Egy kevés friss, zöld fűszernövény, némi lime, vagy citrom és friss chilipaprika már elég is, hogy egy hagyományos sült csirkecombot más köntösbe bújtassunk, mint ahogy megszoktuk.  Persze, ennek az ételnek érdekes része a tésztaköret is, mivel, ugyanazokkal a fűszerekkel készült, mint a hús, de mégis más, mivel ad egy kis pluszt az ételnek a sajtmártás miatt.

Chilis-bazsalikomos csirkecomb spagettivel b
Chilis-bazsalikomos csirkecomb spagettivel

Hozzávalók 4 személyre:
1 kg csirkecomb
1 dl olaj
2-3 ág friss bazsalikom
2-3 db friss chilipaprika
1/2 lime, vagy citrom leve
2 gerezd fokhagyma
őrölt fehérbors

a tésztához:
50 dkg spagetti tészta
12 dkg sajt
4 dkg vaj
2 csapott evőkanál sima liszt
3-4 dl tej
1 gerezd fokhagyma
2-3 ág friss bazsalikom
2 db friss chilipaprika
frissen reszelt szerecsendió
só, bors

Elkészítés:

A csirkecombokat megtisztítjuk, tálba tesszük.
A páchoz egy kisebb tálba öntünk 1 dl olajat, hozzáfacsarjuk a 1/2 lime levét, belereszeljük a fokhagymát, teszünk hozzá egy csapott teáskanál sót, 1/2 teáskanál fehérborsot és a chilipaprikát (ha nagyon erős fajta, akkor távolítsuk el a magjait) felaprítva. Ezzel a páccal jól bedörzsöljük a combokat.

A bazsalikom ágakat megmossuk és lecsepegtetjük, a leveleket leszedve, összetépkedjük és hozzáadjuk a húshoz. Az egészet letakarva, hűtőbe tesszük legalább egy órára. De az sem árt neki, ha előző este bepácoljuk.

Chilis-bazsalikomos csirkecomb, sajtos spagettivel
sütésre készen

Sütéshez egy kevés zsírral kikenjük a tepsit, betesszük a combokat és először fóliával letakarva párolva-sütjük, majd mikor a hús már megpuhult, a fóliát levéve, szép pirosra sütjük őket.

Míg a combok sülnek, addig elkészítjük a tésztaköretet.

A tésztát sós, lobogó, bő vízben fog keményre (al dente) főzzük, majd lecsepegtetjük.
Egy magasabb falú serpenyőben a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet és világosra pirítjuk, (besamel mártást készítünk) majd felöntjük annyi tejjel, hogy kellemesen sűrű mártást kapjunk, de ne felejtsük el, hogy a sajt is sűríteni fog rajta. Teljesen csomómentesre keverve összeforraljuk.

Még krémesebbé tehetjük, ha a tej egy részét egy kis tejszínnel helyettesítjük. Ízesítjük sóval, frissen őrölt fehérborssal, frissen reszelt szerecsendióval, és belereszeljük a gerezd fokhagymát is. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és jól elkeverjük, hogy elolvadjon benne. A kifőtt, tésztát beleforgatjuk, megszórjuk friss, felkarikázott chilivel és nagyobb darabokra tépkedett bazsalikommal. Összeforraljuk és már tálalhatjuk is a sült csirkecombokkal.

Chilis-bazsalikomos csirkecomb, sajtos spagettivel n
Chilis-bazsalikomos csirkecomb, spagettivel

Share and Enjoy !

Shares

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

[instagram-feed]
Shares