Nagyon szeretjük a májas ételeket, főleg reggelire ezt a házi csirkemájpástétom receptet. Atinak a suliba is szoktam csomagolni tízóraira. Szerencsére ezt Ő is szereti. Ezt a pástétomot gyorsan és egyszerűen el tudjuk otthon készíteni és sokkal kiadósabb a házi, ha mi magunk készítjük, mintha a boltban vennénk. Ráadásul itt tudjuk mi kerül a pástétomba, ellentétben a boltival.
Nagyon szeretjük, mikor a sütőből kiveszem a frissen sült kenyeret és alig várjuk, hogy meghűljön, már kenjük is rá, egy kis lila hagymával, csípős paprikával fogyasztjuk. Persze, nyáron jöhet hozzá a zamatos paradicsom is. Akár reggelire, tízóraira, uzsonnára vagy vacsorára is szuper lehet. Gyakran készítek ilyen pástétomot többféle fűszerezéssel is, mert így változatosabbá tudom tenni az étkezésünket.

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
10 dkg füstölt szalonna
2 közepes fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
3 db tojás
1 evőkanál mustár
1 mokkáskanál őrölt majoránna
só, bors
Elkészítés:
A csirkemájat átnézzük, megtisztítjuk, leöblítjük.
A szalonnát apróra vágjuk kisütjük a zsírját, a hagymát és a fokhagymát felszeletelve rádobjuk a szalonna zsírjára és megpirítjuk, majd a tisztított májat is hozzáadjuk és együtt pirítjuk.
Megsózzuk, borsozzuk, és teszünk hozzá egy kevés majoránnát és egy csipet köményt.
A sárgarépát megtisztítva vékonyan felkarikázzuk, hozzáadjuk a májhoz és vele együtt fedő alatt pár percig pároljuk.
Közben a tojásokat megfőzzük és megpucoljuk.
A májat botmixerrel összemixeljük a tojásokkal együtt és beletesszük a mustárt is. Megkóstoljuk és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Pástétomos edénybe szedjük és lehűtjük. Hűtőben egy hétig is eláll.
Tálaláskor kenyérre kenjük, lila hagymával, csípős paprikával fogyasztjuk.
Finomak ezek a receptek csak igy tovább köszi?
Örülök, hogy tetszenek! 🙂