Húsvét – Báránytekercs medvehagymás juhtúróval töltve, tejes puliszkával

Újra itt a medvehagyma szezon nemsokára pedig, itt a Húsvét is. Ennek jegyében, ötvözve a két dolgot készítettem ezt a báránytekercs medvehagymás juhtúróval töltve, tejes puliszkával ételt, ami az ünnepi asztal kitűnő fogása lehet.

A bárányhús nagyon ízletes és egészséges. A medvehagyma fokhagymás aromája pedig, nagyon jól illik a bárányhoz is és a juhtúróhoz is.

Báránytekercs medvehagymás juhtúróval töltve, tejes puliszkával
Báránytekercs medvehagymás juhtúróval töltve, tejes puliszkával

Hozzávalók 2 személyre:
40 dkg báránycomb
15 dkg juhtúró
1 kis maréknyi medvehagyma
3 gerezd fokhagyma
1 dl rozmaringos szőlőmagolaj
só, bors
kevés vaj és olaj a sütéshez

Elkészítés:

Előző nap a báránycombot éles késsel lehártyázzuk, nagyobb nyitott szeletté vágjuk, kiklopfoljuk. A szőlőmagolajba belereszeljük a fokhagymát, a rozmaringot is beleaprítjuk és megborsozzuk. Ezzel a fűszeres olajjal jól bedörzsöljük a combot és egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.

Másnap, a juhtúrót villával összetörjük, hozzákeverjük a felaprított medvehagymát és megborsozzuk. Sózni nem kell, mert a juhtúró elég sós.
A combot kivesszük a pácból, letöröljük róla az olajat és kiterítjük. Mindkét oldalát megsózzuk, és egyenletesen elhelyezzük rajta a medvehagymás juhtúrót feltekerjük és hústűvel jól összetűzzük, középen is, a végein, hogy ne tudjon kifolyni belőle a töltelék. Serpenyőben hevítünk egy kevés vajat, pici olajjal és a tekercs minden oldalát megpirítjuk benne.
Majd egy előzőleg beáztatott Pataki tálba tesszük, meglocsoljuk az olvasztott vajjal és közepes hőfokon kb. 60 perc alatt készre sütjük.

Míg a bárány sül, addig elkészítjük a köretet.

a köret hozzávalói:
4 szelet bacon
10 dkg ceruzabab (fagyasztott)
10 dkg kukorica dara
5-6 dl tej
2 dkg vaj
só, fehérbors

Elkészítés:

A kukoricadarát sűrűre főzzük a tejben, ízlés szerint megsózzuk és fehérborsot teszünk bele és hozzáadunk egy evőkanálnyi vajat. Mikor megfőtt szuflé formába öntjük, és lefedve hagyjuk pihenni.

A ceruzababot sós, forró vízbe dobjuk egy-két percre, majd kivesszük és hidegvízzel leöblítjük. Egy-egy csokorba fogjuk, és körbetekerjük a bacon szelettel. Serpenyőben, pici vajon átforgatjuk, hogy minden oldalán megsüljön a bacon.

Miután a bárány megsült, szeletelés előtt kicsit pihentetjük, a puliszkát kifordítjuk a tányérra, szeleteljünk mellé a bárányból és tegyük mellé a baconos ceruzababot.

Share and Enjoy !

Shares

Ajánlott cikkek

2 hozzászólás

  1. Csirkemellet töltöttem hasonlóan, nagyon finom volt, különleges a köreted és mutatós!

  2. Köszi Vicuska! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

[instagram-feed]
Shares