Még egy nagyon egyszerű, kolbászos krémmel töltött tojás receptet hoztam húsvétra, amit friss kakukkfűvel tettem még finomabbá. Próbáljátok ki, az ünnepi asztalon a helye ennek a változatnak is!
Ezzel a recepttel is bővíthetjük a húsvéti vendégváró ételek sorát, jól mutat a húsvéti ünnepi hidegtálon a sonkás-tormás krémmel töltött tojások mellett. Persze, nem csak kifejezetten húsvétra ideális, hanem bármikor a hétköznapokon is elkészíthetjük ezeketet a kolbászos krémmel töltött tojásokat. Igazából több ídőbe telt leírni ezt a bejegyzést, mint amennyi időbe telik elkészíteni ezt az étel.
Hozzávalók 2 személyre:
3 db tojás
5 dkg parasztkolbász
1,5 evőkanál tejföl
1 szál újhagyma
2 dkg vaj
2-3 ág friss kakukkfű
só, bors
Elkészítés:
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és hosszában kettévágjuk, sárgájukat tálba tesszük.
A kolbász héját eltávolítjuk, felkarikázzuk, késes aprítóba téve a többi hozzávalóval együtt krémesre daráljuk.
A kolbászhoz hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, a felkarikázott újhagymát, a vajat és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Mikor a krém elkészült, hozzáadjuk a kakukkfű leveleket.
A krémet habzsákba vagy egy zacskóba töltjük, aminek a végét levágjuk ollóval és megtöltjük a krémmel a tojásokat.
A tányéron elhelyezzük a díszítést, ez lehet majonézes saláta, vagy zöldsaláta levelek, zöldségek stb. és erre helyezzük a töltött tojásokat.
Nagyon guszták, és biztosan nagyon finomak, Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!
Kedves Mrita!Én is kellemes Húsvétot kívánok! 🙂
Már gondolni sem birok a főtt tojásra,de ezt szívesen megkóstolnám :)Kellemes húsvétot!
Szia Ami! Nektek is kellemes Húsvétot kívánok! 🙂