Ezt a finom kapros-tejszínes bárányragulevest készíthetjük akár az ünnepi menü részeként is, vagy más alkalomra. Nagyon kellemes az ízvilága.
A hideg időben jólesik ez az ízekben gazdag forró leves, ami a testünket, lelkünket is átmelegíti. A levest a tejszín selymessé, a kapor pedig frissé teszi.
A családnak nagyon ízlett, ezért bekerült a családi recept gyűjteménybe.
40 dkg báránycomb
20 dkg nagyszemű bab
1 fej hagyma
4 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1/2 fej karalábé
1/2 pici fej zeller
2 – 2 szál zeller és petrezselyemzöld
1 csokor kapor, ill. 2 evőkanálnyi aprított, fagyasztott
2 dl főzőtejszín
1 dl jó fajta, száraz fehérbor
3 gerezd fokhagyma
1 nagy evőkanál kacsazsír
1 mokkáskanál őrölt kömény
só
bors
1,2 l víz
Elkészítés:
A babot hideg vízbe áztatom legalább 4 órára.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágom és kacsazsíron üvegesre párolom, majd ráteszem a felkockázott bárányhúst és megborsozom, megsózom. Hozzáadom a köményt és kissé megpirítom, majd beleteszem a felaprított zöldségeket és a hússal együtt pirítom, majd felöntöm 1 deci, jó minőségű, száraz fehérborral és így párolom kicsit, mielőtt felöntöm vízzel.
Miután a hús félig megpuhult, hozzáadom a beáztatott, lecsepegtetett babot és így főzöm míg megpuhul a hús is és a többi hozzávaló.
Végül hozzáadom a tejszínt, a felaprított kaprot, és ha szükséges, teszek hozzá még sót és borsot és az egészet összeforralom.
Ez nem ér! Most már befizetek hozzád ebédre. A múltkori marcipános a férjemé, ez meg most az én kedvencem! :))) Oda vagyok a bárányért, bármilyen formában…Külön dicséret a szép fotóért. Igazán jól sikerült!pusza
Nálunk a párom kedvence a bárány, én nem vagyok oda érte, de ez a leves nagyon ízlett:) Köszi a dicséretet:))
Nagyon guszta!! Én még soha nem ettem bárányhúst, de biztosan nagyon finom lehet. A kép alapján szívesen megkóstolnám.:)
Kedves Gizi! Szerintem, érdemes kipróbálni, nagyon finom:)