Köményes pecsenye, spárgás gombamártással

A spárgaszezon végére még egy finomság: köményes pecsenye, spárgás gombamártással. Úgy született, hogy a hűtőben megbújó néhány szál spárgát és a gombát szerettem volna felhasználni, hogy ne menjen tönkre.
Ezért vegyítettem a kettőt, ebben a finom tejszínes raguban, ami nagyon jól kísérte a fűszeres, sült húst.
Spárga idényben ez is egy remek felhasználási módja, ennek a finom és egészséges zöldségnek
Köményes pecsenye, spárgás gombamártással
Köményes pecsenye, spárgás gombamártással
Hozzávalók:
80 dkg sertésdagadó vagy karaj
40 dkg gomba
6-8 szál fehér spárga
5 dkg bacon
2,5 dl tejszín
1 csomag újhagyma
kis csomag friss petrezselyemzöld
1 teáskanál őrölt kömény
3 gerezd fokhagyma
3 ek. kacsazsír
só, bors
Elkészítés:
A húst előzőleg jól bedörzsöljük sóval, borssal, köménnyel és a fokhagymával, amit lereszelünk.
Miután egy ideig hagytuk, hogy a fűszerek beljebb hatoljanak a hús
mélyebb rétegeibe, beletesszük egy tepsibe, kevés vizet öntünk alá, lefedjük fóliával, és pároljuk-sütjük, míg meg nem puhul a hús, majd miután megpuhult, levesszük róla a fóliát, és pirosra sütjük.
A mártáshoz a gombát alaposan megmossuk, vékonyan felszeleteljük. A spárgát vékonyan meghámozzuk, a fás részét letörjük, és 2 centis darabokra vágjuk.
A bacont két ujjnyi csíkokra vágjuk, és serpenyőben megpirítjuk, erre rátesszük az újhagymát felkarikázva, majd kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk. Mikor a gomba levet ereszt, hozzáadjuk a spárgát is, és együtt pároljuk tovább.
Pár perc alatt el is készül, ekkor hozzáadjuk a tejszínt, és besűrítjük vele.
Végül beletesszük az aprított petrezselymet.
A húst, miután megsült, pár percig pihentetjük, majd felszeletelve rizzsel, és a spárgás gombamártással tálaljuk. Nagyon finom étel, a spárga pedig igazán különlegessé teszi.

Share and Enjoy !

Shares

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

[instagram-feed]
Shares