A várva várt tavasszal együtt, megérkezett a medvehagyma szezon is. Sokakat ez a tény teljesen extázisba hoz, van aki pedig csak elkönyveli, hogy “na már megint az egész internet ezzel lesz tele hetekig”
Nálam a helyzet az, hogy a konyhában szeretek minden alapanyagot kipróbálni, így a medvehagyma sem maradhatott ki. Minden évben újra és újra ismerkedem a medvehagymával, ugyanis még mindig nem tudtam csatlakozni a tőle elájulók táborához. Azt nem lehet rá mondani, hogy rossz lenne, nagyon ízletes ételeket készítettem már belőle, de mint akármelyik másik zöld fűszernövényt használom.
Éppen ezért idén még nem rohantam fejvesztve a piacra, hogy beszerezzem az idei adagot. Viszont a blogról összegyűjtöttem egy pár ételt, ami medvehagymával készült. Hátha valakinek adhatok vele ötleteket, hogy mit is kezdjen vele.
A receptek elérhetők a címükre, illetve a képükre kattintva:
Tojásos galuska (nokedli) kolbásszal, medvehagymával
Tavaszi, tonhalas spagetti medvehagymával
Báránytekercs medvehagymás juhtúróval töltve, tejes puliszkával
Csirkés rizsfelfújt, medvehagymás-korianderes zöldborsó krémmel
Házi medvehagymás-juhtúrós rétes
Mini hamburgerek csirkével, tejszínes-gombás mártással
Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin’