Rozmaringos-kapribogyós sült burgonya. Mint már írtam, van egy pár recept a gépemen, amit még nem posztoltam a blogon. Volt egy verseny, amire az egyik héten Toszkán receptekkel kellett nevezni. Ez a köret is innen való, borzasztó egyszerű az elkészítése és nagyon finom.
Érdemes kipróbálni ezt a rozmaringos-kapribogyós sült burgonya köretet, mert nagyon jól illik sült csirke vagy hal mellé. Most én is, sült csirkecombok mellé készítettem és nagyon ízlett mindenkinek. Szerintem, akkor a legfinomabb, ha apró újburgonyából készítjük, mert annak sokkal finomabb íze van sütve. A fokhagyma gerezdek elképeztően finomakká válnak, miután megsülnek, egészen krémes lesz az állaguk.
Én kifejezetten szeretem a burgonyát köretként, mert sokféle képpen tudom variálni, finom és laktató.

Hozzávalók 2 személyre:
4 db közepes méretű burgonya
4-5 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt rozmaring
nagyobb ág, friss rozmaring
1 dl olívaolaj
6-8 szem kapribogyó

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, jól átöblítjük, lecsepegtetjük.
Egy kisebb tűzálló tál aljára olívaolajat öntünk, beletesszük a burgonyát, hozzáadjuk a fokhagyma gerezdeket, a kapribogyót, megszórjuk nagyobb szemcséjű sóval, meghintjük őrölt rozmaringgal és rátépkedjük a friss rozmaring leveleket.
Meglocsoljuk olívaolajjal és előmelegített sütőben, 200 fokon, 35-40 perc alatt, készre sütjük.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin’