Rozmaringos-kapribogyós sült burgonya

Rozmaringos-kapribogyós sült burgonya. Mint már írtam, van egy pár recept a gépemen, amit még nem posztoltam a blogon. Volt egy verseny, amire az egyik héten Toszkán receptekkel kellett nevezni. Ez a köret is innen való, borzasztó egyszerű az elkészítése és nagyon finom.

Érdemes kipróbálni ezt a rozmaringos-kapribogyós sült burgonya köretet, mert nagyon jól illik sült csirke vagy hal mellé. Most én is, sült csirkecombok mellé készítettem és nagyon ízlett mindenkinek. Szerintem, akkor a legfinomabb, ha apró újburgonyából készítjük, mert annak sokkal finomabb íze van sütve. A fokhagyma gerezdek elképeztően finomakká válnak, miután megsülnek, egészen krémes lesz az állaguk.

Én kifejezetten szeretem a burgonyát köretként, mert sokféle képpen tudom variálni, finom és laktató.

"Rozmaringos-kapribogyós
Rozmaringos-kapribogyós sült burgonya

Hozzávalók 2 személyre:
4 db közepes méretű burgonya
4-5 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt rozmaring
nagyobb ág, friss rozmaring
1 dl olívaolaj
6-8 szem kapribogyó

"Rozmaringos-kapribogyós
Rozmaringos-kapribogyós sült burgonya
Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, jól átöblítjük, lecsepegtetjük.

Egy kisebb tűzálló tál aljára olívaolajat öntünk, beletesszük a burgonyát, hozzáadjuk a fokhagyma gerezdeket, a kapribogyót, megszórjuk nagyobb szemcséjű sóval, meghintjük őrölt rozmaringgal és rátépkedjük a friss rozmaring leveleket.

Meglocsoljuk olívaolajjal és előmelegített sütőben, 200 fokon, 35-40 perc alatt, készre sütjük.

"Rozmaringos-kapribogyós
“Rozmaringos-kapribogyós

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’

Share and Enjoy !

Shares

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

[instagram-feed]
Shares