Ez a finom sült tengeri halfilé, kakukkfüves tejszínes gombamártással gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nagyszerű halétel, tökéletes választás lehet ebédre, vagy vacsorára.
A sült halfilé pillanatok alatt elkészíthető, a gombamártás pedig nagyon jó kísérője a selymes tejszínnel és az illatos kakukkfűvel. Könnyű és laktató étel, ráadásul egészséges is. Nálunk gyakran kerül az asztalra ilyen típúsú étel, mert Ati a kisfiam nagyon szereti a halat, aminek én kifejezetten örülök, mert én viszont nem igazán kedvelem. Ha néha megeszem, akkor is inkább csak a sült hekket vagy a konzerv halat.
4 szelet fehér húsú tengeri halfilé
50 dkg gomba
1 közepes fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2,5 dl tejszín
2-3 ág friss kakukkfű
1 kis csokor petrezselyem
só
fehér bors
liszt
vaj, olívaolaj a sütéshez
Elkészítés:
A halszeleteket sózom, borsozom, reszelt fokhagymával megkenem, mindkét felüket lisztbe forgatom.
Serpenyőbe teszek egy darabka vajat, miután felforrósodott hozzáöntök egy kis olívaolajat.
Beleteszem a halszeleteket és oldalanként 3-4 perc alatt, mindkét felüket arany barnára sütöm.
A hagymát és a gombát megtisztítom, szeletelem, vajon megpirítom, sózom, borsozom, hozzáadom az aprított kakukkfüvet és petrezselymet, felöntöm a tejszínnel és összeforralom.
Párolt rizskörettel tálalom.
Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin’
Nagyon finomnak tűnik, szeretem a kakukkfű illatát, ízét!