Szilvás ébresztő – Én személy szerint nagyon szeretem a kávét, de a legegyszerűbb formában fogyasztom, ráadásul a gyorsan oldódó fajtát, amit, a “nagy” kávésok nem is tartanak kávénak. Szóval az én reggeli kávém így néz ki: 2,5 dl forróvízben elkeverek 1 kávéskanál azonnal oldódót, hozzádobok pár szem bogyót, mármint édesítő tablettát és ezt a számomra jó kis italt iszogatom egész délelőtt, persze pár óra elteltével, már jéghidegen.
Ehhez képest a Párom, aki igazi ínyenc, de nem fogyaszt kávét, csak minden szökőévben egyszer, egyik délután túl fáradnak érezte magát és kérte, hogy készítsek neki egy kávét, ami egy kicsit legyen különleges, olyan mint egy finom szilvás ébresztő. Így megszületett ez a finom és kissé erőteljes szilvás kávé. Nagyon tetszett neki, szerinte ezt fel kell vennünk a recept gyűjteményünkbe. Ezért is kerül fel ide a blogra a recept.
Sokszor csak az íze miatt iszom a kávét, mert annyira szeretem, én személy szerint ritkán variálom, de néha azért én is elcsábulok egy-egy ilyen különleges finomság miatt.

Hozzávalók: (1 adag)
0,5 dl tej
0,5 dl habtejszín
1 adag presszó kávé
2 cl szilvapálinka
2 kávéskanál selyemfűméz
1 csipet őrölt fahéj
Elkészítés:
A tejet és a tejszínt összekeverem, felmelegítve felhabosítom, a pohár szélén óvatosan belecsorgatom a mézet, hogy a hab ne törjön, majd a frissen főzött kávéhoz keverem a szilvapálinkát és óvatosan, lassan a szélén bele eresztem a habos tej, tejszín keverékbe. Végül megszórom egy csipetnyi őrölt fahéjjal.

Veruss!Hát ez mese szép, biztosan nagyon finom is. Hát én el tudnám fogyasztani.
Kedves Mrita!Tényleg nagyon finom, érdemes kipróbálni, persze az alkoholt nem épp a reggeli induláshoz:))
Gyönyörű lett ez a kávé!Erre szívesen ébrednék holnap 🙂
Ébresztőnek tökéletes! 😀 Boszorkányos ügyességgel létrehozva!
Köszi, a sok pozitív hozzászólást, kedvesek vagytok!
Isteni lehet:) Ezzel én is szívesen indítanám a napot, csak az a baj, hogy vezetek. Telán hétvégén:)