A lecsó minden elkészítési formában nyerő itthon, de a legfinomabb, az a tejfölös változat. Ezt az ételt nagymamámtól tanultam és egyike gyerekkorom kedvenceinek.
Tejfölös lecsó
Tejfölös lecsó

Hozzávalók 4 személyre:
1 kg paprika
4-5 fej hagyma
1/2 kg paradicsom
10 dkg füstölt szalonna
1 kis pohár tejföl
1,5 dl tej
1 evőkanál liszt
teáskanál pirospaprika
1 mokkáskanál őrölt kömény
csipet cukor
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

Először is a szalonnát szeletekre vágom, beirdalom, kisütöm a zsírját, majd kiveszem és félre teszem. A paradicsomokat egy-két percre forró vízbe teszem, míg megreped a héjuk, utána pedig hideg vízbe, így nagyon könnyen meg tudom hámozni.
A szalonna zsírján megdinsztelem a felszeletelt hagymát, lejjebb veszem alatta a lángot, és hozzáteszem a pirospaprikát, egy picit pirítom, majd hozzáadom a köményt, a sót és a borsot, beledobom az ujjnyi vastagra szeletelt paprikát és hozzá teszek egy csipet cukrot is, átforgatom, majd hozzáadom a hámozott, darabolt paradicsomot is.
Mikor félpuhára főtt, felöntöm a tejjel(ez azért kell bele, hogy kicsit finomítson a tejföl savanyúságán) és a liszttel elkevert tejföllel behabarom. A hideg tejfölhöz hozzá merek a forró lecsó levéből így keverem ki, így nem csomósodik össze a tejföl az ételben.
Majd az egészet összeforralom, és már lehet is tálalni a sült szalonnával, fehér kenyérrel vagy pirítóssal, az egészet friss apróra vágott snidlinggel díszítem.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’

Share and Enjoy !

Shares

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

[instagram-feed]
Shares