Hideg őszibarackleves kávéhabbal – A nyári hőségben igazán jól esik, frissítőleg hat ez a különleges, barackpálinkával és gesztenye mézzel készített, hideg őszibarackleves kávéhabbal. Gyorsan elkészül és nagyon finom.
80 dkg őszibarack vagy 1,5 konzerv barack
4 dl tej
2 dl tejszín
0,5 dl barackpálinka
3 evőkanál gesztenye méz
1 csipetnyi fahéj
0,5 dl nagyon sűrű kávé (azonnal oldódó) (lehet koffeinmentes is)
1,5 dl tejszín
1 ek. porcukor
Elkészítés:
A barackokat megpucoljuk, magjukat eltávolítjuk, vékony szeletekre, vagy kis kockákra vágva az egyik felét a tejjel, a tejszínnel, fahéjjal, a mézzel és a barackpálinkával, botmixerrel egyneművé mixeljük. A megmaradt szeletelt barackokat egy üvegtálba tesszük és ráöntjük a mixelt sűrű levet, jól elkeverjük és jégbe hűtjük.
Tálaláskor a tejszínt a porcukorral és a kávé felével habbá verjük. A kitálalt leves tetejére habzsákkal rózsákat nyomunk, majd a rózsákra egy-két csepp sűrű kávét cseppentünk. Végül az egészet kevés mézzel megcsurgatjuk.
Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin’
Nagyon guszta,jól is esne most!!!