Duplán sajtos rúd – Ha gyorsan és egyszerűen elkészíthető vendégvárót akarunk készíteni, ez a vajas-leveles tésztából készülő tökéletes választás lehet. Ennél talán csak az az egyszerűbb, ha megvesszük az üzletben.

Annál finomabb lesz, minél karakteresebb sajtot használunk hozzá, a tetejére érdemes külöféle magvakat szórni, mert még finomabbá teszi a sajtos rudakat. Érdemes belőle egyszerre többet készíteni, mert nagyon eteti magát. Mostanában már magam gyúrom és hajtogatom a tésztát hozzá. Mondanom sem kell, hogy az igazi, vajjal készült leveles tészta nyomába sem érhet a bolti. A család is el van ájulva az ízétől.

Duplán sajtos, sajtos rúd
Duplán sajtos, sajtos rúd

Hozzávalók:
1 csomag (500g) vajas-leveles tészta (fagyasztott)
20 dkg sajt
1 dl tejföl

magkeverék a tetejére

Elkészítés:

A vajas-leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk.
Enyhén lisztezett munkalapon 2-3 mm vékonyra nyújtjuk és az alsó felét megkenjük tejföllel, kissé megsózzuk, megszórjuk a reszelt sajt felével.

A tészta üresen maradt, felső felét ráhajtjuk a sajttal szórt alsó felére és néhányszor áthengergetjük rajta a nyújtófát.

A hajtott tészta tetejét is megkenjük tejföllel és rászórjuk a maradék sajtot, meghintjük ízlés szerint szezám, kömény, vagy bármilyen magkeverékkel.

Pizza, vagy derelyevágóval ízlés szerint vékonyan felvágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.

Előmelegített sütőben, 220 fokon, 10-15 perc alatt, szép aranyszínűre sütjük.

Duplán sajtos, sajtos rúd
Duplán sajtos, sajtos rúd

Share and Enjoy !

Shares

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

[instagram-feed]
Shares