Készítettem egy kis összeállítást, néhány medvehagymával készült ínycsiklandó fogást. Tudom, ezek nem a megszokott pogácsa, leves, főzelék stb. ételek. De ígérem, hogy egyik finomabb, mint a másik, érdemes kipróbálni őket.
A képekre kattintva érhetőek el a receptek.
Tavaszi, tonhalas spagetti medvehagymával
Ez a rendkívül gyorsan (15 perc) és egyszerűen elkészíthető, tavaszi étel, gyönyörű, üde színeivel, igazi szemet gyönyörködtető, vitamindús finomság. Segíti szervezetünket, hogy a tél folyamán kiürült vitaminraktáraink újra töltődjenek. Nem utolsó sorban, pompás színeivel, pozitívan befolyásolja a kedélyállapotunkat is.

Tojásos galuska (nokedli) kolbásszal, medvehagymával
Nálunk, a tavasz egyik jellegzetes étele a tojásos galuska, azaz tojásos nokedli, fejes salátával. Azért is szeretjük nagyon, mert rendkívül gyorsan elkészül, még akkor is, ha nincs épp maradék nokedli a hűtőben.

Mivel, medvehagyma szezon van, így egyértelmű, hogy ebbe a vendégváró finomságba is került egy kevés belőle. Nagyon finom lett, belül a tejföllel keveredő olvadt sajt, amit a medvehagyma enyhén fokhagymás aromája járt át, kívül pedig a ropogósra sült tésztarétegek és a tetejükön lévő sült sajt tett tökéletessé.

Mini hamburgerek csirkével, tejszínes-gombás mártással
Ízeiben elég különlegesnek mondhatóak ezek az isteni finom, mini hamburgerek, amelyekben a száraz muskotály friss gyümölcsössége jól harmonizál a gombával, kakukkfűvel, csirkével és nem utolsó sorban, a medvehagyma fokhagymás aromájával. Persze, mindez házilag készült puffancsban tálalva az igazi.

Báránycomb pörkölt, medvehagymás, házi juhtúrós rétessel
A bárányhús nagyon ízletes és egészséges. A medvehagyma fokhagymás aromája pedig, nagyon jól illik, mind a bárányhoz és a juhtúróhoz is. Az étel másik különlegessége, hogy a báránypörkölt mellé kínált köret, kézzel húzott, házi rétestésztából készült.

Csirkés rizsfelfújt, medvehagymás-korianderes zöldborsó krémmel
Ez a csirkés rizsfelfújt, szuper ötletet adhat a maradékok felhasználására. Tökéletes ízvilágát a friss medvehagymás-korianderes zöldborsókrém teszi még harmonikusabbá. Ráadásul, elképesztően egyszerű és gyors fogás.

Báránytekercs medvehagymás juhtúróval töltve, tejes puliszkával
Még egy finom fogás bárányhússal, juhtúróval és medvehagymával. A közelgő húsvétra tekintettel, egy kissé ünnepélyesebb formát öltve került a tányérra, tejben főtt puliszkával és baconnel tekert, párolt ceruzababbal társítva.

Tavaszi zöldségleves, medvehagymás csirkemell galuskával
Ezt az egyszerű, mégis nagyon ízletes, gyorsan elkészíthető levest, azzal tettem különlegessé, hogy nem egyszerűen kockára vágva tettem hozzá a csirkehúst, mint egy raguleveshez, hanem egy régebbi receptem alapján, a sonkás vajgaluska mintájára, a húsból készítettem a levesbetétet és azt ízesítettem medvehagymával.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin’