Mézes vajban pirított mákos nudli

Nagyon szeretjük a mákos finomságokat és a nudlit is, így nem kétséges ennek a forró mézes vajban pirított, mákos nudlinak a sorsa.

Azt nem állíthatom, hogy egy pikk-pakk elkészíthető étel, de aki rutinos az ilyen tésztafélék elkészítésében annak nem tart sokáig. Viszont, rendkívül egyszerű és olcsó finomság, amivel megörvendeztethetjük a családot.

Mézes vajban pirított mákos nudli
Mézes vajban pirított mákos nudli

Hozzávalók a tésztához:
80 dkg főtt, áttört burgonya
35 dkg rétesliszt
2 dkg fagyos zsír

a tetejére:
3 evőkanál méz
3 dkg vaj
10 dkg darált mák
3 dkg cukor

Elkészítés:
A burgonyát sós vízben, héjával együtt megfőzzük, majd miután megfőtt, még melegen meghámozzuk és krumplinyomóval összetörjük. Hagyjuk, hogy langyosra hűljön.

Mézes vajban pirított mákos nudli
nudli készítése

Miután meghűlt, hozzáadjuk a lisztet és a fagyos zsírt és egy nagyobb csipet sót, majd az egészet rugalmas tésztává gyúrjuk.

Enyhén lisztezett munkalapon vékonyabb rudakká sodorjuk, majd centis darabokká vágjuk, mindegyik kis darabot a két tenyerünk között megsodrunk, így kis nudlikat kapunk.

Egy nagyobb fazékban vizet forralunk egy kevés sóval és a megsodort nudlikat (én két adagban főztem ki és pirítottam mézes vajban) beledobjuk és addig főzzük, míg feljönnek a víz tetejére.

Mézes vajban pirított mákos nudli
nudli mézes vajban forgatva

Ekkor szűrőkanállal kihalásszuk őket és egy nagyobb serpenyőben, forró mézes vajban megforgatjuk, megpirítjuk kissé. Tálba téve meghintjük darált, cukros mákkal.

Tálaláskor, kínálhatunk mellé vanília sodót.

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’

Share and Enjoy !

Shares

Ajánlott cikkek

[instagram-feed]
Shares