Sajttal töltött puha kifli

Sajttal töltött kifli
Ezeket a kis puha, sajttal töltött kifliket azért készítettem, mert ilyenkor ezeket szívesebben esszük. Ráadásul, árválkodott a hűtőben egy darabka sajt, amit ideje volt elhasználni.

Ismerős az a helyzet, hogy ha van itthon kenyér, akkor senkinek nem kell, de bezzeg, ha nincs, akkor mindenkinek hiányzik? Nálunk ez rendszeresen így megy, mivel alapból nem vagyunk nagy kenyér fogyasztók.

Általában sütök egy 75 dkg-os kenyeret és három napig elvagyunk vele. De most, hogy ilyen hőség van, sehogy nem akar fogyni, viszont néha kell a pékárú. Mert akármilyen meleg van, azért enni, mégiscsak eszünk.

Sajttal töltött kifli
Sajttal töltött kifli

Hozzávalók 8 db-hoz:
35 dkg sima liszt
2,5 dkg rétesliszt
2,5 dl langyos víz
0,5 dl tejszín
3 ek olívaolaj
1,5 teáskanál só
1 teáskanál cukor
2,5 dkg friss élesztő / vagy 1 tasak szárított
1 tojás a kenéshez

tölteléknek:
15 dkg sajt (lehet füstölt)

Elkészítés:

Az élesztőt, egy kevés tejszínnel elkevert, langyos vízben, egy csipet cukorral felfuttatjuk. A szárazélesztőt elég csak hozzáadni a hozzávalókhoz.

A liszteket nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, olajat, maradék cukrot, és a sót. Majd a tejszínnel és annyi langyos vízzel összegyúrjuk, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Kenyértésztánál kissé lágyabb.Lisztezett deszkán, a tállal leborítva 25-30 percig kelesztjük.

Mikor a tészta megkelt, ujjnyi vastagon kinyújtjuk, majd nyolc felé vágjuk. Az így kapott háromszögek szélesebb felére egy-egy darabka sajtot fektetünk, majd innen elkezdve, a háromszög csúcsa felé haladva, feltekerjük kifli formára.

Sajttal töltött kifli
Sajttal töltött kifli

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd tiszta ruhával letakarva újabb 10-15 percig kelesztjük. Miután a kiflik szépen megkeltek, a tetejüket megkenjük felvert tojással. Előmelegített sütőben, 190 fokon 20-25 perc alatt, szép világosra sütjük őket, majd rácson hagyjuk kihűlni.

Share and Enjoy !

Shares

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

[instagram-feed]
Shares