Ez a palacsintatorta a zserbó ízvilágát idézi, nagyon kellemes lesz az összhatás ha összesütjük, mert így az ízrétegek szinte beleivódnak a tésztába, ezáltal sokkal finomabb végeredményt kapunk.

De természetesen, mindenki a saját ízléséhez mérten rétegezheti különféle ízekkel és az is személyre szabott, kinek hány darab palacsintából készül, szerintem 25-30 darab palacsinta szükséges hozzá, hogy megfelelő magasságú legyen a tortánk.

Palacsintatorta
Palacsintatorta

Hozzávalók:
60 dkg finomliszt
2 db tojás
3 evőkanál cukor
5 dl tej
4-5 dl szódavíz
1 mokkáskanál só
1 dl olaj

A töltelékhez:
házi sárgabarack lekvár
darált dió porcukorral
holland kakaópor porcukorral

A tetejére:
3 db tojásfehérje
2 csapott evőkanál cukor

Elkészítés:

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, sót, a tojásokat, az olajat, és először kevés tejjel elkezdjük összekeverni, míg galuskatészta állagúvá válik. Majd apránként adogatva a tejet és a szódavizet folyamatosan kevergetve, sima palacsinta tésztává keverjük. Mikor ezzel készen vagyunk, legalább fél órát pihentetjük.

A tésztát a pihentetés után, ha nagyon besűrűsödne, higítjuk egy kevés szódavízzel, majd pici olajjal kikent palacsinta sütőben, egymás után kisütjük.

Palacsintatorta
Palacsintatorta

Kikenünk egy sütőformát vajjal, és belerétegezzük a palacsintákat. Én egy kerek pizzasütő tepsit használtam, ettől kissé rusztikusra sikerült, de ha azt szeretnénk, hogy szép legyen a széle is, akkor használjunk hozzá kapcsos tortaformát.

Alulra teszünk egy palacsintát, megszórjuk cukrozott darált dióval, ráhelyezzük a következő palacsintát, azt megkenjük lekvárral, majd a soron következő tésztát, azt pedig megszórjuk cukrozott kakaóval és így sorban rétegezzük, míg el nem fogynak a palacsintáink.

A rétegezésnél vigyázzunk a mennyiségre! Minden réteg ízesítőt csak vékonyan vigyük fel a tésztákra nehogy túl édesre sikerüljön a végeredmény.

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd habzsákba töltve rózsákat halmozunk a kész palacsintatorta tetejére.

Palacsintatorta
Palacsintatorta

Előmelegített sütőben, 180 fokon 15-20 percig sütjük, miután a tojáshab szép barnára sül kivesszük, majd kissé hűlni hagyjuk, majd szeletelve tálaljuk. Kínálhatunk mellé tejszínhabot, vagy csokoládé öntetet is.

Share and Enjoy !

Shares

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

[instagram-feed]
Shares