Ez a borecetes-hagymás burgonyasaláta, egy egyszerűen elkészíthető, mindenki által ismert étel. Nálunk nagy kedvenc rántott hús vagy hal mellé.
1 kg újburgonya
közepes fej lilahagyma
1 csokor friss petrezselyemzöld
kiskanál dijoni mustár
1 dl extra szűz olívaolaj
1 evőkanál méz
2 evőkanál Tokaji borecet furmintból
só, bors
2 dl víz
Elkészítés:
A burgonyát sós vízben megfőzöm, majd meghámozom és felkarikázom, még melegen a szeleteket tálba halmozom, megsózom.
A lila hagymát megtisztítva, szintén vékony karikára vágom, a petrezselymet megmosom, lecsepegtetem és nem túl apróra vágva, hozzáadom a burgonyához.
Kis tálkában az olívaolajat, a mézet, borecetet, mustárt összekeverem, megborsozom és felöntöm vízzel, majd az egészet ráöntöm a burgonyára és jól összeforgatom.
Hűtőbe teszem, kicsit hagyom, hogy összeérjenek az ízek és tálalás előtt újra, jól átforgatom. Sült, rántott húsok, halak mellé kínálhatjuk.
Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin’