Mentás almafelfújt (2. verzió)

Ez a mentás almafelfújt recept ugyan az, mint az előző, annyi különbséggel, hogy egyben, pite sütő formában sütöm.A recept a HammBekaplak! oldalán itt található. Így, egyben sütve is nagyon jól működik ez a mentás almafelfújt.
Mentás almafelfújt (2. verzió)
Mentás almafelfújt (2. verzió)

Hozzávalók a tésztához 6-8 személyre:
20 dkg liszt
10 dkg puha vaj
8 dkg cukor
1 dkg kakaópor
1 tojás
1/2 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
1 evőkanál tejföl

A töltelékhez:
80 dkg alma
3 tojás
1 evőkanál liszt
10 dkg barna cukor
1 cs vaníliás cukor
3 dkg vaj
1/2 citrom reszelt héja
1,5 dl tejszín
1 csokor friss mentalevél
2 cl almapálinka (Dunai Hajós)

Elkészítési idő: 30-60 perc  (könnyű)

Elkészítés:

Először a tészta hozzávalóit összegyúrom, majd hűtőbe téve pihentetem egy-két órát.

A töltelékhez az almát megtisztítom és vékonyan felszeletelem.

Serpenyőben, vajon megpárolom, majd kihűtöm. A tojássárgákat habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral és hozzákeverem a kanál lisztet, majd beleteszem a reszelt citromhéjat, a tejszínt és az apróra vágott friss mentát, és az almapálinkát.

Hozzáadom az almát és óvatosan beleforgatom a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tésztát kinyújtom, kibélelek vele egy pite sütő formát, megtöltöm az alma töltelékkel, majd 3 db almát felszeletelve ráteszek a tetejére.

A széléről a tásztát visszahajtogatom. Előmelegített sütőben közepes hőfokon (190 fok) kb. 35-40 perc alatt megsütöm. Érdemes alufóliával bevonni a tésztát a szélén, mert akkor a tészta finom puha lesz.

Amiben sütöttem: Pitesütő almás dekorral
Tálalás: Almás desszert tányér

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin’

Share and Enjoy !

Shares

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

[instagram-feed]
Shares