Mire jó a megmaradt fánk, avagy máglyarakás “újrahasznosított” alapanyagból. Nagyon szeretjük a fánkot, mindenféle “körítéssel”. Jöhet hozzá lekvár, dzsem, különféle pudingok, krémek, sodók. Viszont, ha másnapra megmarad, már nem túl kelendő. Így jártam a napokban is, mikor a pár darab megmaradt fánkot nézegettem, mit is kezdjek velük.
3 db nagyobb alma
3 db tojás + 3 fehérje ami az előző napi fánksütésből megmaradt
5 dl tej
5 dkg mazsola
15 dkg darált mák
6 dkg porcukor
10 dkg barna nádcukor
5 dkg vaj
2 evőkanál méz
1/2 bio citrom reszelt héja
1 mokkáskanál fahéj
1 mokkáskanál bio vanília őrlemény
pár csepp citrom
zsemlemorzsa

Ez a mennyiség a Pataki Kerámia által készített Tavaszi hangulat dekoros, Lasagne sütőjére lett optimalizálva aminek a méretét a link alatt megtaláljátok. Nagyon szeretem ezeket a kerámiákat, mert nemcsak nagyon jó sütni, főzni, tálalni bennük, de ráadásul még gyönyörűek is. Jó érzés ezeket a kézműves termékeket használni.
Elkészítés:
A tűzálló tálat kivajazom, kiszórom zsemlemorzsával, és az alját kirakom a pirított fánk szeletekkel. Az almákat megtisztítom, negyedelem, a magházukat eltávolítom és vékonyan felszeletelem. Serpenyőben, kevés vajon megdinsztelem, a mézzel és a mazsolával, majd meghintem a fahéjjal.
Nagyon guszta és finom, mi nagyon imádjuk az egyik kedvencünk. Én is szeretem újrahasznosítani amit lehet.
Örülök, hogy tetszik:)Az a helyzet, hogy ehhez hasonló, rakott tésztával, felfújttal, nálunk Dunát lehetne rekeszteni, (persze mindegyikbe kötelező a mák) mert ilyeneket gyártok állandóan, egyszerű, gyors és finom, mi kell még? 🙂
Nagyon tetszik
Örülök, hogy tetszik….:)
Kukkants be hozzám légy kedves a 26-i bejegyzéshez meglepetés vár!